Ekskluzivno: nVidia Tegra 4i smartfon!

Samo MONDO je imao priliku da među odabranim domaćim medijima upozna Wiko WAX – nVidijin Tegra 4i pametni telefon na Androidu!

MONDO portal imao je priliku da se upozna sa Wiko WAX smartfonom, zasnovanim na Android operativnom sistemu i nVidia hardveru. Nakon zatišja od nekoliko meseci što se tog proizvođača u smartfon svetu tiče, nVidia je uz Tegra 4i hardver predstavila i tablet i smartfon, koji smo imali prilike da testiramo. Ovog puta zadržaćemo se na smartfonu, a ubrzo ćemo vas bliže upoznati i sa tabletom.

Wiko WAX je odlično izrađen (mada plastičan) telefon ne baš inspirativnog dizajna, ali je ovde naglasak na hardveru. nVidia Tegra 4i radi sa 60 jezgara zaduženih za grafiku i ima četvorojezgarni procesor sa petim, koji je zadužen za štednju potrošnje energije. Wiko WAX dolazi sa ogoljenom Android verzijom Jelly Bean 4.3, displejom HD rezolucije i dijagonale 4.7 inča (oko 12 centimetara). Ima jedan gigabajt radne memorije, još 8 GB korisničke i dve kamere – poleđinska je rezolucije osam megapiksela.

Prodaja kreće u aprilu, ali cena nam nije rečena. Ipak, u razgovoru sa predstavnicima nVidie napomenuto nam je da će Wiko WAX sigurno biti najisplativije i najbolje gejming rešenje u srednjoj klasi. Za sada titulu, ali u najvišoj klasi drži Lumia 1520, što se igranja tiče.

U prvom talasu telefon će se prodavati samo na desetak evropskih tržišta, a do kraja godine očekuje se i u drugim delovima kontinenta, na LTE i HSPA+ mrežama.

 Izvor: Mondo | Autor: Marko Čavić

Related Post