Evo kako da enkriptujete vaš Android telefon u nekoliko koraka

Tokom proteklih nekoliko nedelja svedoci smo bili Apple-FBI slučaja nakon koga je narasla zabrinutost korisnika širom sveta o digitalnoj privatnosti. Reč enkripcija je ušla u glave mnogih ljudi. Naravno, to ne znači da su mnogi ljudi enkriptovali (kodirali) svoje uređaje.

Statistički gledano, ukoliko imate Android telefon onda su male šanse da je vaš uređaj enkriptovan, jer je svega nekoliko posto od 1,4 milijarde Android telefona enkriptovano. Ukoliko vaš telefon pokreće Android 6.0 Marshmallow platformu onda nema potrebe da čitate dalje tekst jer je vaš telefon već enkriptovan.

Ukoliko imate telefon sa starijom platformom, onda razmislite o nadogradnji. Idite u Settings pa potom Lock Screen, Screen Lock i unesite vašu lozinku. Tražiće vam da unesete staru lozinku pa potom novu. Zatim idite sledećom putanjom: Settings – System – Security – Encrypt device i Encrypt phone (tablet) i unesite lozinku. Sada je ostalo samo da sačekate da se vaš telefon ili tablet enkriptuju, a to bi moglo potrajati i do sat vremena.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × two =