Evo kako da nestanete sa Facebooka bez gašenja naloga!

Prvo morate da obrišete sve prijatelje sa Facebooka, a nakon toga da uradite nekoliko jednostavnih podešavanja koja se nalaze u nastavku.

Ukoliko koristite Facebook, sigurno se i vama desilo da nekoga obrišete iz prijatelja jer vas njegovi postovi iritiraju, ili je naporan. Međutim, postoje i oni koji bi trajno obrisali profil na najpopularnijoj društvenoj mreži na svetu, ali ne mogu jer im je nalog povezan sa mnogim drugim servisima.

Ovaj problem možete rešiti uz pomoć nekoliko trikova. Evo kako da nestanete sa Facebook-a, ali da vam profil i dalje bude aktivan.

Prvo morate da obrišete sve prijatelje na ovoj društvenoj mreži. Kada ste to uradili, onda u podešavanjima privatnosti možete da odaberete “friends only”, a s obzirom da ih nemate, bićete virtuelno nevidljivi.

fb1

Privatna podešavanja

1. Ukoliko želite da sakrijete sve stare postove od javnosti, idite u Privacy Settings i kliknite na “limit past posts”.

2. Promenite who can send you friends requests? u “friends of friends”.

3. U podešavanju “who can look you up using the email address you provided” i “who can look you up using the phone number you provided stavite “friends”.

4. Isključite mogućnost da internet pretraživači mogu da pronađu vaš “timeline”.

Timeline i tagovanje

fb2

1. U opciji „Who can post on your timeline?“ stavite “only me” (samo ja), naravno.

2. Promenite “who can see posts you’ve been tagged in on your timeline” i “who can see what others put on your timeline?” u “samo ja”.

Nakon što ste uradili pomenute stvari postali ste nevidljivi na Facebooku. Postoji nekoliko ključnih stvari zbog kojih je bolje uraditi ovo, umesto gašenja naloga.

fb3

Neki od njih su:

1. I dalje ćete moći da koristite Facebook.

2. Moći ćete da pronađete sve članke i priče, kao i statuse ukoliko to želite. Možete čak i da lajkujete sve što poželite.

Izvor: Telegraf

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + sixteen =