Evo kako da vaša omiljena pesma na Youtube ide NON-STOP

Od kako se pojavio na internetu 2005. godine, Youtube je postao najpopularniji video servis na svetu. Svake sekunde, korisnici objavljuju 300 stotine časova materijala, a ukupan broj korisnika je prešao 1.300.000.000 u toku prethodnog meseca.

Svakog dana, na Youtube se pogleda preko pet milijardi snimaka. Ova mreža ima neverovatan trend rasta, pa tako godišnje ima rast od 60 odsto kada se uzmu u obzir sati provedeni na njoj. Ipak, korisnici su se dugo žalili na nemogućnost automatskog ponovnog puštanja snimaka (auto replay). Budući da je glavna metrika snimaka upravo broj njihovih pregleda, imalo je smisla to što čelnici kompanije (koju je kupio Google 2006. godine) ne dozvoljavaju da neko čitavog dana iznova i iznova podiže broj pregleda.

Međutim, kako bi izašli u susret ovom popularnom zahtevu, uveli su jedan trik za koji malo ko zna: potrebno je samo kliknuti desnim dugmetom miša na video koji želite da se vrti non stop:

loop

Zatim, treba odabrati opciju “Loop” iz padajućeg menija i to je sve – vaša omiljena pesma će ići dokle god vi to želite, ili dokle god bude struje.

Pre uvođenja ove opcije, korisnici su se snalazili tako što su pravili desetočasovne snimke na kojima bi se ponavljala ista pesma ili video klip, ali ovo je bespotrebno zauzimalo prostor na serverima kompanije i stoga su uveli ovo praktično rešenje.

Izvor: Srbija danas.com

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 3 =