Evo šta vaš pretraživač govori o vama, a vi to ne znate!

O vama govori dosta i to koji pretraživač koristite da dođete do informacija na internetu, piše portal Distractify.com.

Internet Explorer

Vi ste tip osobe koja ne voli promene. Zašto popravljati ako nije pokvareno? Time se vodite, ali ponavljajući tu mantru propuštate da vidite da to što koristite je ustvari ‘pokvareno’ i sa isteklim rokom trajanja.

Niste otvoreni za nove opcije i ponašate se kao da su devedesete bile juče, a ne pre dvadeset godina.

Opera

Vi ste nekadašnji korisnik Internet Explorera i radite sve da ne postanete kao svoji roditelji.

Isprobavate sve što je novo. Ne plašite se nove tehnologije.

Firefox

U jednom trenutku pokušali ste da pronađete nešto preko Internet Explorera, ali iz nekog razloga nije uspelo da se loadauje ili downloaduje. Potražili ste pomoć geekova i preporučili su vam Firefox za bolju kompatibilnost. Ne razumete kako da popravite problem, ali ste zaglavili u browseru. Zašto popravljati ako nije pokvareno?

Android Browser

Vi ste nekonformista koji pokušava da njegovi prijatelji konformisti prihvate vaš način (digitalnog) života. Učestvovali ste u mnogo rasprava o tome zašto je Android bolji od Applea. Volite da pokazujete ljudima kako su lagane pretraživačke sposobnosti na androidu, ali izgleda da nikome nije bitno.

Safari

Poverovali ste velikim korporacijama da one znaju kako tačno treba da vodite svoj život. Vi ste milenijumska verzija korisnika Internet Explorera. Nema potrebe da probate nešto što nije stiglo uz fabričke postavke na vašim laptopovima, tabletima ili mobilnim telefonima.

U jednom trenutku, počeli ste da koristite Yahoo kao vaš defaultni pretraživač, nećete znati kako to da promenite, tako da ćete uvek morati posebno da kucate Google kako biste nešto pretražili. Radite teže, ali ne i pametnije, stvari u životu.

Midori

Proveli ste previše vremena na internetu ako ste čuli za ovaj pretraživač. Za vas, pojmovi ‘besplatno’ i ‘otvoreni izvori’ su jedini način da dođete do stvari.

Google Chrome

Osvojili ste bezbroj argumenata u svom životu brzim pritiskom dugmeta koje perfektno i efektno potvrđuje da nema sumnje u to da ste antagonista. Često se koristite velikim rečima kako biste zvučali pametnije u svakodnevnoj komunikaciji. Znate odgovor na sve i ne bojite se to da pokažete. Pa, vi ne znate, ali vaš browser zna i to je sve što je važno u ovom trenutku.

Većina vaših životno važnih informacija je sačuvana na serveru velike internet kompanije i do ovog trenutka to vas nije plašilo. Sada ćete proguglati da li je ovo u redu, u šta će vas vaš browser sigurno ubediti, jer on treba vas koliko i vi njega.

Izvor: Srbija danas.com

Related Post