Da je kojim slučajem 70-godišnji Liu Kuanming pored sebe imao pametni telefon, teško da bi baterija potrajala dovoljno dugo kako bi ga spasioci locirali, i ko zna da li bi ovaj čovek uopšte izvukao živu glavu.

Liu Kuanming je 70-godišnjak koji može da zahvali svom deset godina starom Nokia mobilnom telefonu što mu je spasio život. On se 20. juna odvojio od svoje ekipe sa kojom je planinario, a spašen je zahvaljujući bateriji koja je izdržala dovoljno dugo da ga spacioci lociraju.

nokia_3310_0

Ovaj 70-godišnji deka bio je iscrpljen i nije uspeo da ostane u koraku sa grupom. Liu se umorio, izgubio put i pao niz planinu u klanac. Pri padu, Kuanming je izgubio mobilni telefon, ali je uređaj uprkos tome preživeo pad i nastavio da radi. 250 policajaca je krenulo u potragu za čovekom, a zahvaljujući signalu sa telefona potraga je uspešno privedena kraju.

Uređaj je svom srećom bio blizu Lia, koji se po policijskom izveštaju izvukao tek sa po nekom ogrebotinom. Da je kojim slučajem u igri bio pametni telefon, teško da bi baterija potrajala dovoljno dugo kako bi potraga bila uspešna, i ko zna da li bi ovaj čovek uopšte izvukao živu glavu.

Izvor: Pc Press