FACEBOOK: Broj korisnika izjednačen sa brojem stanovnika Kine!

Facebook nastavlja da raste i trenutno je broj aktivnih korisnika izjednačen sa brojem stanovnika Kine, najmnogoljudnijom zemljom na planeti!

U poslednjem kvartalu Facebook je “izbrojao” 1.35 milijardi mesečno aktivnih korisnika što je porast od 14 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Broj korisnika Fejsa se tako gotovo izjednačio sa populacijom Kine, koja ima 1.36 milijardi stanovnika! Facebook je pretekao Indiju po istom pitanju, koja ima 1.24 milijardi stanovnika, dok je, recimo, broj aktivnih korisnika Fejsa četvorostruko veći nego populacija Sjedinjenih Američkih Država!

Nastavljamo sa fascinantnim brojkama. Recimo, dnevno Facebook poseti 864 miliona korisnika, što je skoro za 115 miliona više nego što cela Evropa ima stanovnika! Idemo i dalje! Facebook u ovom trenutku vredi skoro 210 milijardi dolara, što ga stavlja ispred kompanija poput Coca-Cole, Nikea, Amazona i kompanije IBM.

fn1

Ipak, sve ove divovske cifre i dalje nisu dovoljne da investitori i analitičari sede s mirom. Naime, direktor Fejsa, Cukerberg, već je milijardu dolara dao za Instagram, preko milijardu dolara za Oculus projekat, a onda i skoro 22 milijarde za WhatsApp. Prema planovima Facebook će nastaviti ulaganja i u 2015, a resursi će se trošiti i na unapređenje i poboljšanje funkcija i servisa te društvene mreže. To znači da će profit Facebooka sledeće godine biti manji, a to je dovoljan razlog za brigu investitora.

Izvor: Press Online

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + 18 =