Facebook i zvanično pretvara Messenger u platformu

Ranije su se pojavile informacije da bi Faceebok Messenger mogao biti pretvoren u platformu, što bi ovaj servis pretvorilo u mnogo više od messenger aplikacije. Tokom Facebook F8 konferencije, kompanija je zvanično otkrila svoje planove o pretvaranju Messengera u platformski servis.

fbm1

U suštini, Facebook će omogućiti eksternim (third-party) aplikacijama da se duboko povežu sa Messengerom. U ovom trenutku, prvi Facebookovi partneri uključuju ESPN, JibJab i Giphy, između ostalih. Korisnici će moći da izaberu sadržaj na koji naiđu unutar ovih aplikacija i pošalju ih prijateljima u poruci. Svaka poruka, poslata preko eksterne aplikacije/servisa, biće praćena linkom za preuzimanje aplikacije, ukoliko druga strana želi to da učini.

fbm

Facebook želi i da poslovni korisnici uzmu više učešća u korišćenju Messengera, a prvenstveno u komunikaciji sa korisnicima i mušterijama. Na primer, poslovni sajtovi će imati link koji korisnicima omogućava da pošalju poruku putem Messengera. Ovo će iskustvo sa kompanijom kojoj se šalje poruka učiniti ličnijim i na neki način će podsećati na live chat podršku, koju mnoge kompanije nude na svojim sajtovima.

Izvor: Benchmark

Related Post