Facebook: Kako profilnu sliku obojiti srpskom zastavom

Mladen Canović, student Matematičkog fakulteta u Beogradu, napravio je sa prijateljima Facebook aplikaciju koja stavlja providnu (transparentnu) zastavu Srbije (ili neke druge zemlje) preko profilne fotografije na toj društvenoj mreži. Zastava preklapa profilnu sliku, koja se i dalje vidi ispod zastave.

Aplikaciju je iskoristilo već 40.000 korisnika Facebook mreže, a najbrojniji su bili oni iz Somalije, Sirije i Palestine“, rekao je za MONDO Mladen Canović, dodajući da su te brojke vezane samo za prvih nekoliko dana od kako postoji aplikacija i da se broj brzo povećava. “Želeli smo da ljudima pružimo priliku da stave sliku svoje zastave preko profilne slike“, kaže Mladen za MONDO i nastavlja: “Aplikacija je potpuno bezbedna, ne traži gotovo nikakve podatke korisnika osim slike (mejl može da se isključi)“.

Pitanje Kosova…

Mladen se u svoje i ime tima izvinjava svima kojima je to bilo uvredljivo, jer se zastava Kosova na slici našla slučajno: “Sporna zastava nikad i nije bila na spisku podržanih zastava i nije se mogla izabrati, na slici je završila slučajno“.

OK, evo kako da obojite sliku zastavom!

Da biste i vi “obojili” svoju profilnu sliku bojama zastave uradite ovako:

– ulogujte se na Flagify stranicu aplikacije

– odaberite zastavu Srbije ili neke druge zemlje sa liste

– odobrite aplikaciji pristup mejlu i profilnoj slici (mejl ne morate da date, vidite Galeriju)

– kliknite na Okayi to je to.

Učitaće vam se profil sa prelepljenom zastavom koju ste odabrali. Odatle možete da nastavite dalje na Facebook ili odmah da podelite svoju novu fotku profila. I za kraj, da biste vratili staru profilnu sliku – jednostavno izaberite sliku pre ove sa zastavom ili neku drugu.

Izvor: Mondo.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two + twelve =