Facebook patentirao novi softver koji kreira rečnik slenga

Kao i većina drugih velikih kompanija, Facebook podnosi zahteve za veliki broj patenata. Jedan od najnovijih, koji je odobren u februaru, je veoma intrigantan. U pitanju je softver koji skenira društvenu mrežu u potrazi za novim terminima i skladišti ih u “društveni rečnik”.

Patentirani sistem će otkrivati nove tekstualne termine, pretragom neologizama – relativno novih termina, reči ili fraza koje mogu biti u procesu češće upotrebe, ali još uvek nisu široko prihvaćeni. Jednom kada sistem identifikuje nove termine, koji postaju sve popularniji, proveriće da li se oni možda već nalaze u rečniku, pre nego što ih doda u spisak. Kao što se ponekada i dešava sa novim rečima i frazama, moguće je da one posle određenog vremena izgube popularnost. Ukoliko se ovo dogodi, softver će ih ukloniti iz rečnika.

fb_book

Za sada nije poznato kakvi su planovi Facebooka u vezi sa ovim sistemom , ali se sugeriše da bi se mogao koristiti za poboljšanje funkcija predviđanja teksta, koje često ne prepoznaju sleng reči.

izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 3 =