Facebook pomogao da 4,5 miliona ljudi dobije posao

Društvena mreža Facebook je u 2014. godini posredno uticala na otvaranje 4,5 miliona radnih mesta u svetu i ostvarenje dodatnih 227 milijardi dolara prihoda, ne računajući prihode same kompanije, pokazala je studija revizorsko-konsultantske kuće Dilojt.

U saopštenju Facebooka, koji je naručio ovo istraživanje, navodi se da je ta društvena mreža podstakla kreiranje i razvoj brojnih malih i velikih firmi, start-ap preduzeća, izdavača i medijskh agencija, koje koriste ovu društvenu mrežu kao sredstvo rada, marketinga i ekonomskog razvoja, prenosi AFP.

Najviše su od Facebooka profitirale Sjedinjene Američke Države, a sledi Evropska unija, gde je u prošloj godini ova društvena mreža indirektno generisala 783 hiljade radnih mesta, uz 51 milijardu dolara prihoda.

Francuska, koja broji oko 28 miliona korisnika Facebooka, četvrta je zemlja po uticaju ove društvene mreže na domaću ekonomiju, posle SAD, Velike Britanije i Brazila. U 2014. godini u Francuskoj je posredno zahaljujući Facebooku stvoreno 78 hilijada radnih mesta, i to najviše u sektoru logistike i marketinga.

Iz Facebooka navode da rezultati Dilojtovog istraživanja pokazuju da je ova društvena mreža realna poluga rasta, sposobna da poveća ekonomsku aktivnost i nivo zaposlenosti.

Izvor: N1

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 − 1 =