Facebook testira novu funkciju nalik na Snapchat

Facebok testira novu opciju načina kako da kreirate vaše statuse, jer ćete sada moći da ih sakrijete iz vašeg timeline-a gde se nalaze novi upisi, pa će se pokazivati samo u News Feed-u i pretrazi. Ovo ste i do sada mogli da uradite sa pojedinačnim upisima, ali ovim Facebook dodaje određenu dozu anonimnosti platformi koja je javna.

Promena dolazi sa velikim brojem nedostataka i prednosti. To znači da ono što postavite više ne mora trajno da bude vezano za vaš timeline, te bi ova ideja mogla da podstakne korisnike da postave više različitih upisa. U izvesnom smislu, to je odgovor društvene mreže na Snapchat. Iako u ovom slučaju ne postoji tajmer kao kod Snapchat-a, upisi efektivno nestaju onda kada budu dovoljno stari da se ne pojavljuju u News Feed-u korisnika. To bi moglo da dovede do većeg angažovanja korisnika na Facebook-u, a korisnici mogu biti izražajniji, bez potrebe da sve što kažu bude na njihovim profilima.

fb-news feed1

Može da bude veoma korisno ako ne želite da potencijalni poslodavac vidi baš sve upise koje ističete na Facebook-u, ali bi sa druge strane taj isti nedostatak odgovornosti mogao da poveća postavljanje svega i svačega. Na primer, tako bi mogle da se pišu netrpeljive poruke i dele sa zajednicom, a da pri tome ne ostanu vidljive na timeline-u onog koji ih je podelio. Iako ćete i dalje biti u mogućnosti da vidite upise preko pretrage, proces je mnogo teži nego jednostavan pregled timeline-a nekog korisnika.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × four =