Facebook uskoro i o vašem zdravstvenom stanju

Facebook već zna ko su vaši prijatelji kao i koja je vrsta stvari koja vam privlači pažnju, ali bi uskoro ova društvena mreža mogla da zna i stanje vašeg zdravlja. Sve ovo čine na krilima njihovih kolega iz kompanija Apple i Google, koje su već izradile aplikacije i platforme za praćenje zdravlja. Izvori koji su upoznati sa planovima društvene mreže, poručili su da su se predstavnici Facebooka u poslednje vreme sastajali sa medicinskim stručnjacima, a pored toga su otvorili i posebno odeljenje kako bi testirali zdravstvene aplikacije i servise.

Kompanijini planovi u oblasti zdravstva su još uvek u razvoju, ali jedna ekipa navodno razmatra proces stvaranja aplikacije za “preventivnu brigu”, koja će biti dizajnirana sa ciljem da se pomogne ljudima da žive zdravijim životom. Druga grupa je počela da istražuje način da kreira online zajednicu podrške koja bi povezala korisnike Facebooka koji imaju iste probleme.

CT  SC-HEALTH-DOCTOR-FACEBOOK 0912 EM

Na ovu ideju je Facebook došao kada je video da u sopstvenim redovima imaju ljude koji imaju hronične bolesti a traže sajtove za savet. Mark Zakerberg je već imao uspeha sa inicijativama u oblasti zdravstva, a njegova žena koja je doktor pedijatrije je donirala 5 miliona dolara zdravstvenom centru u Paolo Altu, gde je sedište Facebooka.

fb1

Uprkos svemu ovome, aplikacije i servisi koje kompanija stvori ne mogu biti brendirani Facebook-ovim imenom. Rojters poručuje da Facebook razmatra tihu objavu prve aplikacije pod drugačijim imenom, kako bi smanjio zabrinutost korisnika o privatnosti podataka koji bi mogli da smatraju da će njihovi medicinski podaci biti ukradeni.

Izvor: Benchmark

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × three =