Facebook uskoro omogućava da zaradite novac od upisa

Pokretanjem Instant Articles platforme za izdavače kako bi isporučili sadržaj i reklame mnogo brže na mobilnim uređajima, Facebook je jasno stavio do znanja da je ozbiljan u nameri da se počne ostvarivanje zarade od upisa. Međutim, novo istraživanje koje je sprovela kompanija nagovestilo je mogućnost da Facebook omogući korisnicima da primaju donacije u upisima, bilo u svrhu zarade novca bilo u dobrotvorne svrhe.

Istraživanje je takođe pokazalo da društvena mreža razmatra i druge načine ostvarivanja prihoda, uključujući i brendirani sadržaj i deljenje prihoda od oglasa u upisima na Facebook-u. Biće zaista interesantno videti da li će društvena mreža krenuti nekim od ovih puteva. Facebook trenutno ne nudi pojedinačnim korisnicima nikakav način da zarade na društvenoj mreži, ali omogućava izdavačima da prodaju oglašavanje unutar svog Instant Articles formata.

“Još uvek je veoma rano, ali smo posvećeni stvaranju održivog, dugoročnog modela ostvarivanja zarade za naše partnere i slušamo povratne informacije” poručio je portparol Facebook-a. Facebook neće biti prva ovakva platforma koja je omogućila korisnicima da zarade, jer tako nešto Youtube ima još od 2007. godine.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + 10 =