Facebook uveo niz noviteta

Objavljujte višejezično –  Ako ste želeli da objavljujete postove na više jezika, do sada ste morali da se oslanjate na objave istog posta na različitim jezicima, ili da iimate posebne stranice za korisnike koji govore druge jezike ili da se oslonite na ne naročito pouzdane automatske prevode.

fb_lang

Facebook je uveo novu mogućnost koja omogućava stvaranje višejezične objave. Možete ju uključiti ako otvorite Page Settings, pa General, Post in Multiple Languages i odaberete Allow.  Jezik koji je odabran kao početna postavka biće odmah prikazan, ali možete odabrati i neki drugi na padajućem meniju.

Odigrajte partiju šaha –

fb_chess

Facebook je nedavno integrisao šah u aplikaciju Messenger. Isprva će vas možda malo zbuniti jer ćete morati igrati slanjem tekstualnih uputa na @fbchess, ali je odličan način za ubijanje viška vremena s prijateljem koji takođe koristi Messenger.  Kako bi počeli igru, pošaljite poruku ‘@fbchess play’.

Privatno odgovorite na komentare – 

fb_response

Osim javno, možete i privatno odgovoriti bilo kojem korisniku koji je ostavio komentar na vašoj stranici. Ta opcija bi trebalo da se pojavi odmah uz ‘reply’ na pojedinom komentaru. Poruka koju ćete poslati biće povezana s izvornim sadržajem.

Dopunite podatke u korisničkom profilu – 

fb_data

Ova mogućnost je trenutno još u fazi uvođenja na globalnom nivou pa je moguće da vam još nije dostupna. Ponudiće vam prostor za 101 slovni znak u kućici odmah iznad podataka o zaposlenju i lokaciji, kojim ćete opisati ko ste.  Taj opis može biti javno vidljiv, a možete mu dodati i do pet fotografija koje će se pojavljivati u levoj koloni vašeg Timelinea.

Pričajte muzičke priče –

fb_music_stories

Novitet Music Stories za sad je dostupan samo za iOS, ali uskoro bi trebalo da stigne i za desktop. Omogućava deljenje muzičkih isečaka u trajanju od 30 sekundi sa servisa za streaming kao što su Spotify, Apple Music, NPR, Deezer…

Local Insights for Businesses – 

fb_local

Nove mogućnosti bi trebalo da olakšaju korišćenje Facebooka za poboljšanje poslovanja. Pomoću njih možete, recimo, saznati koliko je ljudi koristilo Facebook u krugu od 50 metara od vaše prodavnice, kafića, restorana ili hotela i dobiti pregled demografskih podataka o njima, ali i bolje targetirati potencijalne kupce i korisnike oglasima, između ostalog.

Izvor: N1info.com

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × four =