Facebook za mobilne uređaje će se više fokusirati na video

Svi znamo za planove Facebook-a da postane i više od društvene mreže. Ranije je bilo nekih razgovora na temu toga da Facebook želi više videa na društvenoj mreži, te da potencijalno kreira rivala Youtube sajtu. Prema najnovijem izveštaju koji donosi Bloomberg, čini se da njihov plan počinje da se ostvaruje. Direktor Facebook-a Mark Zakerberg je otkrio da pravi promene u aplikaciji za mobilne uređaje kako bi se ona više fokusirala na video.

“U većini društvenih aplikacija danas, tekst je i dalje podrazumevani način na koji delimo stvari. Verujemo da će uskoro kamera biti glavni način na koji delimo stvari” rekao je on. Ovo ne bi trebalo da bude iznenađenje budući da je Facebook nedavno najavio da ima više od milijardu aktivnih dnevnih korisnika društvene mreže na mobilnim uređajima.

Sve dok postoji mnogo onih koji koriste mobilnu aplikaciju, to znači da Facebook već ima publiku kada je u pitanju video. Nema sumnje da će im to pomoći i da naprave dogovore sa kreatorima sadržaja, oglašivačima i drugima.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × three =