Facebook zna kada spavate i kada se budite!

Jedan danski programer kreirao je program koji koristi određene Facebook informacije kako bi kreirao neverovatno precizan profil korisnika i njihovih navika kada je spavanje u pitanju.

Ljudi koji su bili u prilici da video kako program funkcioniše, bili su fascinirani ali i veoma besni.

Program proverava Facebook svakih 10 minuta kako bi pronašao korisnike koji su online i one koji nisu. Ovi podaci se snimaju i analiziraju kako bi se kreirao profil.

Programer je objavio izvorni kod ovog programa na GitHubu, i u tekstu koji je objavljen na Medium sajtu je objasnio kako zapravo sve funkcioniše.

„Mnogi korisnici posećuju Facebook odmah čim se probude, ali to rade i pre nego što odu na spavanje. Na taj način je moguće doći do informacija i saznati kakve su navike korisnika kada je spavanje u pitanju.“

Facebook je kontaktirao ovog programera kako bi mu saopštio da krši pravila privatnosti ove društvene mreže. Iako je prestao da koristi program, odbio je da ukloni izvorni kod sa GitHuba.

Rekao je da njegov cilj nije da podstiče korisnike da špijuniraju svoje prijatelje, nego da ih upozori na informacije koje dele, koje ne bi trebalo, piše Metro.

Izvor: Mondo.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 2 =