FBI uspešno hakovao iPhone

Nakon što Apple nije hteo da pomogne u otključavanju iPhone 5c uređaja koji je koristio čovek osuđen za ubistvo 14 ljudi FBI je pronašao način da ga „otvori“ samostalno tj. uz pomoć jedne američke firme koja je uspela da sačuva podatke netaknute. Prema nezvaničnim procenama otključavanje iPhone enkripcije koštalo je najmanje 15.000 dolara i troškove će platiti FBI.

U vrlo kratkoj izjavi FBI je potvrdio da je uspešno „hakovao“ sporni iPhone uređaj i da pomoć Apple kompanije u ovom slučaju više nije potrebna.

Ova vest prilično je uzburkala stavove na internetu, jer hakovanje iPhone uređaja pokazuje koliko su naši podaci i sve u telefonu što imamo zapravo nezaštićeni.

Mnogi smatraju da Apple mora imati uvid u to kako je iPhone 5c otključan, kako bi unapredio sistem zaštite svojih uređaja. Nezvanično, FBI je koristio Cellebrite softver za „upad“ u iPhone 5c, piše PhoneArena.

Telefon je pripadao napadaču u San Bernandinu, koji je usmrtio 14 ljudi, pre nego što ga je policija ubila nakon što nije hteo da se preda.

Izvor: Mondo.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 2 =