Fejsbuk 2015. godine priprema velike promene, ovo su samo neke od njih

Fejsbuk za narednu, 2015. sprema nekoliko velikih projekata. Među njima su dronovi koji će služiti da pokriju internet signalom nepristupačna mesta na svetu

Društvena mreža Fejsbuk koja ima više od milijardu korisnika širom sveta, i u ovoj, odlazećoj 2014. godini ostala je među najpopularnijim i najposećenijim socijalnim mrežama.

Ipak, da bi se održala na tom mestu, Fejsbuk za narednu, 2015. sprema nekoliko velikih projekata. Među njima su dronovi koji će služiti da pokriju internet signalom nepristupačna mesta na svetu, zatim iskorak u virtuelnoj realnosti, a tu su i planovi na polju razmenjivanja poruka.

fbdrone

Kako piše sajt mashable.com, na osnovu projekata kompanije u poslednjih nekoliko godina, može se izvući zaključak šta Facebook sprema za narednu.

Jedan od glavnih planova jeste pokušaj da se ugrozi popularni servis Snapchat, aplikacija za razmenu samouništivih poruka.

Fejsbuk je najpre kupio WhatsApp za 16 milijardi dolara, zatim je pokušao da za tri milijarde kupi i Snapchat, ali je ta ponuda glatko odbijena, prenosi Telegraf.

fbw

Nakon toga, Fejsbuk je lansirao i svoju aplikaciju Slingshot, aplikaciju za dopisivanje preko koje je moguće snimiti kratke video-klipove, ali i lajkovati na nov i interesantan način.

Fejsbuk je takođe investirao i na polju virtuelne realnosti. U pitanju je projekat virtuelne stvarnosti,Oculus Rift, koji je počeo kao projekat na Kickstarter-u, a Fejsbuk ga je “prisvojio” za dve milijarde dolara.

fboculus

Plan je da zajedničkim snagama naprave revoluciju na tom polju.

Što se tiče planova vezanih za internet konekciju, Fejsbuk ima nameru da omogući pristup internetu i na mestima koja su “bogu iza nogu”.

U saradnji sa kompanijom Ascenta, Fejsbuk planira da preko dronova obezbedi internet na mestima gde to nije moguće.

Ovaj plan je od svih i najizvesniji, a bespilotne letelice na solarni pogon trebalo bi da omoguće pristup internetu korisnicima u Africi.U saradnji sa kompanijom Ascenta, Fejsbuk planira da preko dronova obezbedi internet na mestima gde to nije moguće.

Izvor: Vecernje Novosti

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × two =