Fejsbuk sprema revoluciju: Botovi stižu u Mesindžer

Fejsbuk bi na svojoj F8 konferenciji za developere u aprilu mogao da predstavi takozvanu „bot prodavnicu“ i tako započne potpuno novu eru kada su mobilne tehnologije u pitanju.

„Bot prodavnica“ dozvoliće korisnicima da preuzimaju širok spektar automatizovanih programa (botova) sa koijma će moći da komuniciraju preko Mesindžer aplikacije.

To znači da bi osoba mogla da preuzme bot nekog velikog lanca brze hrane koji će joj omogućiti da jednostavno pošalje poruku sa onim šta želi da poruči. Ovo je samo jedna od mogućih upotreba botova, a Fejsbuk se nada da ćemo prostim slanjem poruke pametnom robotu koji je u stanju da komunicira sa nama moći da poručujemo taksije, rezervišemo sto u restoranu ili avionsku kartu i mnoge druge stvari.

I ne samo to, botovi bi na ovaj način mogli da zamene internet brauzere i aplikacije kako bi korisnicima ponudili njihove mogućnosti u jednom jedinom servisu.

Korisnici čet platformi kao što su Telegram i Slek već neko vreme koriste botove kako bi dobili dodatne funkcije, ali njihov dolazak među milijardu korisnika Mesindžer aplikacije mogao bi da napravi pravu tehnološku revoluciju.

Kao što su pojedine kompanije svoj posao razvijale oko jedne mobilne aplikacije, ili integrisale Fejsbuk u svakodnevne operacije, posebna bot platforma pružila bi organizacijama širom sveta potpuno nov način poslovanja sa mušterijama.

Iako je ova tehnologija i dalje na svom početku, čini se da bi ljudi bili voljni da prihvate šansu da imaju sve svoje omiljene mobilne servise na jednom mestu – umesto da se bakću sa 30 različitih aplikacija na telefonu.

Izvor: 24sata.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =