Fleš namenjen androidima

Uz laptop i desktop računare, sve više se za rad koriste pametni telefoni i tableti, a tu se javlja potreba za dodatnim prostorom u kojem bi se čuvali podaci. Ovaj problem rešava Kingston Data Traveler mikroduo dodatak, koji predstavlja kombinaciju USB mikro porta i USB fleš memorije, tako da se kapacitet na telefonima i tabletima sa android platformom značajno proširuje.

Izuzetno je mali sa dimenzijama 27.63 mm 16.46 mm 8.56 mm. Zaštićen je poklopcem od plastike, koji se otvara pod pravim uglom u odnosu na konektor, dok je USB priključak otkriven. Može da se koristi na telefonu, tabletu preko OTG funkcije ili na računaru preko klasičnog USB porta. Potrebno je samo da se ubaci fleš disk u telefon, otvori fajl menadžer i prekopiraju podaci koje želite da sačuvate. Tako se omogućava “bekap” fajlova i oslobađa prostor na mobilnom uređaju. Korisnici mogu da snimaju ili kopiraju velike fajlove, fotografije visoke rezolucije, video u HD formatu ili muziku, bez bojazni da će da preopterete memoriju.

Mikro fleš može da ima 8 GB, 16 GB, 32 GB ili 64 GB, kompaktno je dizajniran, ima i prorez za privezak pa može da se prikači za ključeve i nosi svuda

Izvor: Vecernje Novosti

Related Post