Foxconn masovno zapošljava kako bi odgovorio na potražnju iPhone 6 telefona

Apple planira da do kraja ove godine iPhone 6 postane dostupan u 115 zemalja širom sveta. To je uslovilo da Foxconn koji sklapa ove telefone ima veliku potražnju za radnom snagom i, kako se izveštava, ova kompanija trenutno vrši veoma agresivnu kampanju pribavljanja novih radnika.

Podsećamo, Apple je za prva tri dana prodao čak deset miliona iPhone 6 i iPhone 6 Plus telefona, a nedavno su ovi telefoni postali dostupni i većem broju zemalja. 17. oktobra novi telefoni će zvanično početi da se prodaju u Kini, svakako najvećem tržištu na svetu. Kina neće biti lak zalogaj za Apple, obzirom da popularnost lokalnih brendova koji nude povoljne telefone sa Android operativnim sistemom, kao i veoma jako crno tržište telefona sa znakom jabuke.

Ističe se da će i Foxconn imati problema da nađe dovoljno radnika, obzirom da se ova kompanija nalazi na lošem glasu zbog brojnih incidenata. Ipak, kako je u pitanju kompanija sa najviše radnih mesta u privatnom sektoru u Kini, jasno je da se preko milion zaposlenih moraju pojaviti neplanirani incidenti.

Izvor: Benchmark

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × five =