Frienduh – nova društvena mreža iz Srbije

Potpuno novi koncept umrežavanja stiže nam iz Srbije. Za razliku od društvenih mreža, koje predstavljaju zajednice pojedinaca, Frenda okuplja grupe ljudi.

Do sada su korisnici društvenih mreža mogli da dele fotografije, video, linkove i tekstove sa svojim prijateljima. Frenda podiže pojam “deljenje” na viši nivo i omogućava da se se podeli čak i svoj inbox, šifra i imenik sa najboljim prijateljima. S toga ne čudi što je Frenda već nazvana prvim “Mi” svetom.

Svaki nalog na Frienduh.com predstavlja minimum dve, pa do 40 osoba po nalogu. To mogu da budu porodice, parovi, najbolji prijatelji, odeljenja, sportski timovi, itd.

Frenda na ovaj način nastoji time da prevaziđe individualistički koncept koji gaje uobičajene društvene mreže i da ljude predstavi upravo onime što jesu – kao deo neke zajednice. Ovime se jača ideja važnosti pripadanja grupi.

Frenda je dizajnirana tako da olakša grupama ljudi da se predstavljaju deleći svoje fotografije, važne događaje, omiljena mesta, sećanja, bitne datume, pesme, itd.

Frenda je krenula u kampanju prikupljanja sredstava za razvoj preko sajta indiegogo.com.
Ideju Frende je prepoznao i svetski investicioni forum The Summit koji se svake godine odrzava u Dablinu i okuplja najveca imena iz IT industrije, tako da će tim koji stoji iza ovog projekta početkom novembra imati priliku da predstavi svoje aktivnosti i dobije podršku za razvoj.

 Izvor: Blic.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 − two =