Galaxy S8 donosi dva velika noviteta

Na mreži su se pojavile prve glasine vezane za Samsung Galaxy S8 i S8 Edge – navodno će imati ekrane UHD rezolucije i dve zadnje kamere.

Iako je Samsung nedavno predstavio najjače ovogodišnje modele Galaxy S7 i S7 Edge, dizajneri i inženjeri ove kompanije već rade na njihovim naslednicima čije predstavljanje možemo očekivati početkom sledeće godine, odnosno verovatno na Mobile World Congressu u Barseloni.

Ove nedelje na internetu pojavile su se prve glasine vezane za Galaxy S8 i S8 Edge (ovo je tek početak i do službenog predstavljanja ovih telefona možemo očekivati na desetine novih glasina) prema kojima Samsung priprema dve velike promene u odnosu na ovogodišnje modele. Prvi novitet koji su spomenuli na Cnetu, pozivajući se na kineske izvore, jeste UHD ekran rezolucije 3,840×2,160 piksela – u ovoj kompaniji na ovako visoku rezoluciju odlučili su se kako bi Galaxy S8 i S8 Edge pružili bolje iskustvo virtualne stvarnosti.

Naime, ovi telefoni kao i ostali najjači mobilni uređaji ove kompanije, moći će da se koriste sa Samsungovim naočarima za virtualnu stvarnost (Gear VR), a zahvaljujući UHD rezoluciji novi će modeli omogućiti kvalitetniju sliku. Ako su ove glasine istinite pa se u Samsungu zaista odluče na ekran s ovako visokom rezolucijom, novi modeli bi trebalo da imaju i veliku i snažnu bateriju.

Osim ekrana UHD rezolucije, još jedna glasina koja se spominje jeste dvostruka kamera koja će omogućiti kvalitetnije fotografije, a neki izvori spominju čak i optički zoom. Osim na novim Samsungovim telefonima, već neko vreme kruže glasine kako će i Apple svoj nadolazeći model iPhone 7 Plus takođe opremiti sa dve kamere sa zadnje strane, ali u oba slučaja je reč o glasinama pa ćemo tek u septembru (na Appleovoj konferenciji), odnosno u februaru sledeće godine saznati jesu li ove glasine istinite.

Izvor: Press Online.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − 10 =