Glavni čovek Androida biće novi “vođa” Microsofta?

Više izvora potvrdilo je da Microsoft pregovara sa sadašnjim direktorom Android projekta o prelasku u Microsoft kompaniju.

Nakon što se šuškalo da će novi direktor Microsofta biti Satjo Nadela, koji je u kompaniji već 20 godina, a o čijem je angažovanju na toj poziciji pisao Bloomberg, pojavile su se informacije da će mu glavni konkurent izvan Microsofta biti niko drugi do jedan od glavnih ljudi iz Android odeljenja kompanije Google – Sandar Pikaj.

Sandar je radio na integraciji Android platforme u sve segmente poslovanja kompanije Google, a na čelu je Chrome & Apps tima, takođe. Za Pikaja je svojevremeno bio zainteresovan i Twitter, ali se Google tada “otvorio” za dodatnih 50 miliona dolara, kako bi zadržao Pikaja u svojim redovima. Ova priča nikada nije zvanično potvrđena, kao što nije ni priča vezana za pregovore sa Microsoftom, ali mnogi analitičari, koji su sagledali stanje tržišta za SiliconANGLE portal navode da bi dolazak Sandara u Microsoft bio izuzetan događaj, koji bi dobro prodrmao tržište.

Microsoft bi istovremeno mogao da razvija operativni sistem zasnovan na klaud tehnologiji, dok bi broj korisnika drugih Microsoft platformi nastavio da raste. Naravno, ovo je samo jedan od scenarija, a od Microsofta zavisi šta će se zaista i desiti, kao i to da li će Pikaj stići kao pojačanje te kompanije.

Izvor: Mondo

Related Post