Gmail: kako da omogućite automatski odgovor na mejlove

Tokom praznika ili godišnjeg odmora poslednja stvar kojom želite da se bavite su verovatno mejlovi, pa evo jednog korisnog saveta za lakše korišćenje. Ukoliko je Gmail vaš izbor, onda postoji zgodna opcija u aplikacijinom meniju za podešavanje koja se zove “Vacation responder”.

gmail1

Ona radi tačno onako kako i zvuči – kada je uključena, na dolazne mejlove odgovara automatskom porukom koja informiše pošiljaoca da može da potraje dok ne dobije odgovor. Vi ste na odmoru na kraju krajeva, i odgovaranje na sve mejlove nije uvek prijatno. Da omogućite Gmail-ov “Vacation responder”, otvorite Gmail aplikaciju na vašem Android telefonu ili tabletu i idite u meni za podešavanja. Tu kliknite na nalog koji želite da šalje automatske odgovore, i opcija “Vacation responder” bi trebalo da se nalazi tu.

gmail

Tu možete i uneti kratku poruku koju će drugi videti kada vam budu pisali. Takođe možete podesiti datum kada je potrebno da se isključi ova funkcija, kako ne bi odgovarala i dalje na ovaj način na poruke, a posao za vas ponovo počeo. Kada ste sve obavili, gore pored samog respondera, prebacićete sa “Off” na “On” i potom kliknuti na “Done”. Time je konfigurisano automatsko odgovoranje na vaše mejlove u Gmail-u.

Izvor: Benchmark

 

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 5 =