Google I/O

Pre nego što su i počele uvodne prezentacije na Google I/O, Android 4.3 je bio I zvanično potvrđen na Google-ovom developer sajtu. Ipak, Android 4.3 je i dalje prilična misterija, ali se očekuje da će update doneti podršku za Bluetooth Low Energy i OpenGL za Embedded Systems 3.0 grafičke specifikacije. Bluetooth Low Energy bi trebao da čuva baterije na mobilnim uređajima koji se povezuju na uređaje kao što su npr. pametni satovi i zvučnici, a OpenGL će omogućavati napredne vizuelne efekte u igrama i zahtevnijim grafički aplikacijama.

Inače, Google je ojačao i na berzi. Akcije Google-a su skočile na rekordnih 915,89 $. Skok se desio nakon konferencije na kojoj su developeri Google-a, javnosti predstavili svoje nove servise, uključujući i Hangouts, mape i servise za striming muzike.

Među mnoštvom unapređenja našao se i Google Play, koji je dobio dodatak za štednju baterije, geolociranje i utvrđivanje preferencija korisnika.

Predstavljen je i Android studio, pomoću kojeg će se sada lakše praviti aplikacije za mobilne telefone. Android studio možete preuzite ovde.

google-io2013-1

Takođe, Google je predstavio „kraj pretrage kakvu znamo“. Amit Singal je objavio da će Google kompjutere učiniti poput mašina iz Star Track-a, koje vrše pretragu putem glsovne komande. Za sada oni razumeju devet jezika, među kojima su poljski, turski i kineski. Ali Google je otišao I korak dalje, i omogućio nam da šaljemo novac kao attachment u mail-u. Google wallet (novčanik) radi preko gmail-a.

Do početka Google I/O konferencije, aktivirano je preko 900 miliona Android uređaja, i ukoliko se ovaj trend nastavi , milijardita Android aktivacija očekuje se već za dva do tri meseca.

Google Play, je takođe zabeležio odlične rezultate, sa više od 48 milijardi aplikacija i igrica, od čega je 2.5 milijardi preuzeto samo prošlog meseca.

Još jedna novost je da Google Play Games Service donosi snimanje pozicije u igrama, a dodat je i multiplejer mod u realnom vremenu.

Google je Game Service objedinio na iOS, Android i web platformi, a Google+ društvena mreža je značajan deo njega. To znači da ćete sa prijateljima moći da igrate igre umreženi ili da upoređujete rezultate, a postoji mogućnost igranja i sa nepoznatim ljudima, koji koriste Google+.

Google je na konferenciji pokušao da prikaže najzanimljiviju, multiplejer funkciju, ali je pokušaj propao zbog velike gužve na mreži.

Related Post