Google jedva čeka da guglate svoje medicinske probleme

Zamislite ovu situaciju: probudili ste se dezorijentisani, glava vam puca, obliveni ste hladnim znojem i ne možete da izgovorite prostu rečenicu dok bauljate stanom. Da li je to najteži mamurluk ili imate neke druge zdravstvene probleme?

Do sada bi odgovor na pitanje šta bi sve ti simptomi mogli da znače morali da tražite satima češljajući internet. U Googleu su odlučili da ubrzaju taj proces i ponude pretraživanje simptoma odmah na početnoj stranici njihovog pretraživača.

Kad nova funkcija postane dostupna Google će pri pretrazi simptoma ili bolesti ponuditi karticu s prikazom mogućih uzroka vaših nevolja, kao i potencijalne druge simptome i znakove zbog kojih bi trebalo da posetite lekara.

Naravno, treba imati na umu kako su podaci i informacije koje ćete dobiti prikupljeni iz javnih izvora poput Wikipedije i nisu medicinski saveti, niti bi trebalo da zamijene konsultaciju sa stručno osposobljenim zdravstvenim radnicima.

Za sada je nova funkcija dostupna samo korisnicima koji pretražuju na engleskom jeziku u Sedinjenim Državama, ali uskoro bi trebalo da se proširi.

Izvor: B92.net

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × one =