Google nije oduševljen idejom Android/Windows hibrida

Čini se da Google nije preterano oduševljen idejom dual-boot Windows-Android tablet-laptopa, sudeći po izveštaju iz Azije.

Google je navodno sila koja stoji iza odlaganja predstavljanja prvog tableta koji može da se prebacuje između Windowsa 8.1 i Androida 4.x i koji koristi Intelovu tehnologiju sudeći po izveštaju iz Azije koji je potvrđen još jednim nezavisnim izvorom, tvrdi sajt Cnet.

Izveštaj objavljen u petak tvrdi da Google blokira Asus Transformer Book Duet TD300, novi laptop-tablet hibrid koji može da se trenutno prebacuje između Androida i Windowsa 8.1.

„Trenutno, samo Intelov čip može da podržava duple operativne sisteme koji korisnicima daju mogućnost da koriste ili Windows ili Android. Sa Intelovog stanovišta, tablet koji poseduju dual operativne sisteme su dobri za njegov poslovni model“, stoji u izveštaju koji je preneo sajt DigiTimes.

Izveštaj naglašava da Google zaista nije oduševljen ovom idejom dok je, sa druge strane, Microsoft prilično zainteresovan za ovakve uređaje.

Asus je u januaru najavio predstavljanje ovog uređaja i najavio još dva slična u drugom kvartalu 2014. godine sa ciljem da premosti razliku između mobilnih uređaja (Android) i desktop kompjutera (Windows).

Izvor: B92

Related Post