Google o svojim odnosima sa Microsoft-om: delimo istu dušu

Kompanije Google i Microsoft su veliki rivali jer se takmiče na nekoliko različitih poslovanja, ali dve kompanije takođe rade zajedno na brojnim projektima koji bi mogli dovesti do značajnih poboljšanja od kojih bi korist mogla da ima cela industrija. Na primer Microsoft je jedna od kompanija koja sarađuje sa Google-om na Angularu, frameworku za JavaScript aplikacije koji je startovao ranije ove godine.

Kako GeekWire navodi, Google-ovi zaposleni rade na ovom projektu koristeći set Microsoft alatki, uključujući Microsoft-ov Visual Studio Code i TypeScript, kako bi razvili Angular. Ispostavilo se da ova saradnja zbližava Microsoft i Google, pa je Bred Grin iz Google-a poručio u saopštenju da dve kompanije imaju mnogo toga zajedničkog. “Zaista je postalo jasno da delimo istu dušu, te smo zbog toga bili u mogućnosti da radimo zajedno” rekao je on.

Iako rade zajedno na mnogim projektima to ne znači da se u drugim oblastima ne takmiče. Tako na primer Google ignoriše Microsoft-ovu mobilnu platformu i odbija da portuje svoje aplikacije za nju, ne dajući šansu korisnicima Windows Phone ili Windows 10 platforme da pristupe servisima kao što su Gmail ili Google Maps.

Izvor: Benchmrak.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 19 =