Google-ova Search aplikacija dobija apdejt sa Material Design-om i postaje pametnija

Google aplikacija za Android, aplikacija koja rukuje vašim glasovnim pretragama, danas dobija apdejt koji donosi Google-ov novi Material Design korisnički interfejs, onim uređajima koji pokreću novi Lollipop sistem. Ažuriranje uvodi niz novih karakteristika koje će biti dostupne na bilo kom Android telefonu (koji rade na svim verzijama Androida – od Jellybean-a pa nadalje) koje će učiniti aplikaciju pametnijom i korisnijom.

S obzirom da sve Google-ove mobilne aplikacije trenutno dobijaju Material Design apdejt, ne predstavlja nikakvo iznenađenje da vodeća aplikacija kompanije sada dobija isti tretman. Ono što je u stvari još interesantnije, jeste da aplikacija takođe postaje “pametnija”. Jedna od novih funkcija, ista ona tehnologija koja čini Google Now, jeste Google-ova sposobnost da prati vaše email-ove i da na osnovu njih prati planove vas i kontakata, a da pri tome ne uključuje formalni poziv preko kalendara.

google s

U trenutku kada to Google primeti, odvešće vas u Google aplikaciju i pitaće vas da li želite da vas podseti na događaj ili izlazak koji ste planirali putem maila. Druga nova funkcija (koju je Google već ranije najavio) je da sada možete koristiti glasovnu pretragu u potrazi za sadržajem sa third-party aplikacija. Aplikacije kao što su TripAdvisor, TuneIn, Trulia i YouTube su takođe objavili ovu integraciju sa Google aplikacijom.

Izvor: Benchmark

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven − 5 =