Google Pixel 2 bi mogao imati zakrivljeni OLED ekran kompanije LG

Sada kada smo saznali da nas do kraja godine očekuje drugi Pixel telefon, sve je više glasina koje se tiču novih Google telefona. Ovo uključuje i navodne informacije o displeju koji će Pixel 2 imati.

Bazirano na informacijama medija iz Južne Koreje, Google Pixel 2 bi mogao imati zakrivljeni displej (poput Samsungovog Galaxy S8 modela). Ova ideja je bazirana na činjenici da je Google ponudio da investira značajnu sumu novca u proizvodnju fleksibilnih OLED ekrana kompanije LG Display.

Izbor dobavljača displeja za nove Google telefone je iznenađujući ali i razumljiv. Kada se govori o zakrivljenim ekranima, prva pomisao je Samsung, koji ove displeje proizvodi već godinama. Međutim, Samsungova proizvodna linija je rezervisana za Galaxy S8/S8 Plus modle i prema najnovijim glasinama za dolazeći iPhone 8. Jedini preostali veliki proizvođač zakrivljenih ekrana jeste Japan Display, koji još uvek nije spreman da uđe na OLED tržište.

Ovo ostavlja u igri kompaniju LG, koja ima iskustva i na polju OLED ekrana kao i na polju zakrivljenih displeja. Prema navodima medija, Google nudi 800 miliona dolara investicije u LG Display poslovanje sa zakrivljenim OLED panelima. LG još uvek nije prihvatio ovu ponudu, prema navodima medija.

 

Izvor: benchmark.rs

Related Post