Google Pixel: Sve što treba da znate

Novi Pixel i Pixel XL nisu naravno Nexus telefoni po brendu, ali oni jasno nose nastavak linije. Oni dolaze iz Google-a, prodaju se otključani i potvrđuju kompletno Google iskustvo.

Jedna stvar koja se razlikuje od ovih najnovijih Google telefona je da Pixel telefoni imaju ekskluzivne funkcije softvera koje se neće vratiti na prethodne Nexus telefone u OTA update-u. Najveća karakteristika na listi je Google Asistent, koja je ugrađena u softver Pixel i pristupa se preko dugmeta za početak.

Pixel telefoni, takođe, imaju naprednu obradu i funkcije fotoaparata, koji bi tehnički mogli da rade na Nexus 6P zbog svog sličnog hardvera, ali će se verovatno zadržati samo na Pixel telefonima.

24/7 podrška od Google-a

To nije nužno softverska funkcija u svom jezgru, ali deo opravdanosti visokih cena Pixela je to što uključuje uživo 24/7 podršku direktno od Google-a. Podrška je ugrađena direktno u podešavanja telefona i omogućava vam brzo kontaktiranje Google-a za telefonski poziv ili ćaskanje kako biste razgovarali o tome šta se dešava sa vašim telefonom.

Google takođe može da započne sesiju sa deljenjem ekrana s vama, tako da možete bukvalno prikazati vaš tačan problem osobi podrške i otkriti ga dok ste na telefonu. Ova funkcija može biti naročito korisna ako gledate Pixel za članove porodice ili prijatelje koji se ne razumeju dovoljno u tehnologiju – više niste tehnička podrška!

Category Google Pixel Google Pixel XL
Operating System Android 7.1 with Google UI Android 7.1 with Google UI
Processor Qualcomm Snapdragon 821 Qualcomm Snapdragon 821
RAM 4GB 4GB
Display 5-inch 1920×1080
AMOLED
Gorilla Glass 4
5.5-inch 2560×1440
AMOLED
Gorilla Glass 4
Rear Camera 12MP f/2.0
1.55-micron pixels
PDAF, LDAF
12MP f/2.0
1.55-micron pixels
PDAF, LDAF
Front camera 8MP, f/2.4 8MP, f/2.4
Battery 2770 mAh
Non-removable
3450 mAh
Non-removable
Charging Rapid Charging Rapid Charging
Connectivity USB Type-C, Bluetooth 4.2 USB Type-C, Bluetooth 4.2
Fingerprint sensor Yes Yes
Storage 32/128GB 32/128GB
IP rating IP53 IP53
Colors Quite Black, Very Silver, Really Blue Quite Black, Very Silver, Really Blue
Dimensions 143.8 x 69.5 x 8.6 mm 154.7 x 75.74 x 8.6 mm
Weight 143 g 168 g

Dve veličine, jedan telefon

Pogledajte ovo samo dve različite veličine ekrana istog telefona: 5-inčni Pixel i 5,5-inčni Pixel XL.

Telefoni su identični u smislu unutrašnjih specifikacija, izgradnje, kvaliteta hardvera, funkcija i softvera – postoje samo tri razlike u napomenama: Pixel XL ima veći ekran od 5,5 inča, veću rezoluciju od 2560 x 1440 i veću bateriju kapaciteta 3450 mAh. To se upoređuje sa Pixelovim 5-inčnim 1920 x 1080 ekranom i 2770 mAh baterijom.

Hardver

Plod Googleovog rada je telefon koji je prijatan za oči i ruku. Google i proizvođač HTC iza scene prate dobro poznatu šemu: metalno telo sa suptilno zakrivljenim ekstremitetima, koji je više gripljiv sa ravnim ivicama i zaokružen prikazom – Uokvirujući ramove na prednjoj strani. Iako je pozadina uglavnom ravna, u toku je nešto neznatan, jedva primetan oblik klina od vrha do dna, pri čemu je gornji dio uvek toliko laganiji od dna. Iako je relativno lagan, ukupan paket lepo izbalansiran.

Na staklenoj površini nalazi se skener otisaka prstiju Pixel Imprint (nee Nexus Imprint), koji se pronađe brzo, precizno i otporan je na pokretanje u mom džepu kao i neki drugi telefoni. Relativno je velik, ali to, u kombinaciji sa njegovim postavljanjem, olakšava udaranje prstom. Setup, kao i kod Nexus Imprint, bio je brz i bezbolan.

U unutrašnjosti, Google pruža opterećenje vodećeg Android hardvera – Qualcomm-ov novi Snapdragon 821, beefed-up verzije 820 čipa koji napaja mnoge brojeve za 2016. godinu, zajedno sa 4 GB RAM-a. Ne postoji skladište za proširivanje, pa ćete morati odabrati pamet između opcija 32GB i 128GB.

Kamera

Prošlo je samo nekoliko godina od kada je Google bio iskreno loš kod fotoaparata za pametne telefone, ali kompanija uči (i poboljšava) brzim tempom. Pixel telefoni imaju zadnju kameru od 12 megapiksela sa dvostrukim LED blicem, laserskim autofokusom i pikselima od 1.55 mikrona iza objektiva f / 2.0. Ako to zvuči poznato, to je zato što Nexus 6P ima i sve te specifikacije.

Google redizajnirana aplikacija za kameru omogućava jednostavan pristup režimima kao što su Panorama, Photo Sphere (360 stepeni fotografija), efekti zamućenja objektiva (i slow-mo video).

Govoreći o video zapisu, moći ćete da snimite sa rezolucijom do 4K uz pomoć softvera giroscope-stabilizacije softvera – novu mogućnost koja je možda najimpresivnija stvar koju Pixel može da uradi. Na gotovo magičan način, telefon uspeva da izbriše nenamerne šutere u pokretnim snimcima, a rezultati nikada nisu jasniji nego kada snimate telefonom u jednoj ruci, na vožnji kroz neravne ruralne puteve.

Na prednjoj strani, fotoaparat od 8 megapiksela koristi i HDR +, ekspozicije uveče i stvaranje iznenađujuće prijatnih snimaka čak i pri relativno lošem osvetljenju. Prednja kamera se nalazi iza objektiva f / 2.4, što nije najsjajnije koje smo videli.

Da li da kupite Google Pixel? Da

Šasija je privlačna, iako neki možda kažu da nije tako dobra kao Samsung-ov stakleni i metalni dizajn. Softver je brz i uglavnom dobar. Uvek će biti aktuelan sa najnovijim Android softverom i ekskluzivnim trikovima iz novog i izuzetno ambicioznog Google-a. Baterija lako traje jedan dan i brzo se puni. Kamera odgovara Galaxy S7.

Related Post