Google Play: Najava kupovine aplikacija iz Srbije?

I u Srbiju je stigla nova Google Play prodavnica, koja, baš kao i u zemljama u kojima je ponuđena opcija kupovine, nudi opcije kodova i kupovine aplikacija, ali…

Google-Play

Android Play prodavnica u verziji 4.4.21 dobila je novi, poboljšani interfejs, ali i “Kupovina aplikacija” i “Iskoristi” opcije, koje i dalje vode na “staru” prodavnicu samo sa besplatnim aplikacijama.

Iako će neki reći da ovo ne znači baš ništa, s druge strane mnogi veruju da pojavljivanje opcija za zamenu kodova (vaučera) za preuzimanje aplikacija i igara, kao i pojavljivanje linka za kupovinu aplikacija iz Google Playa znači da Google polako sprema stvari za kupovinu aplikacija i iz Srbije, koja će uskoro biti moguća.

Do pojave nove verzije Google Play prodavnice iz Srbije linkovi, kao ni zamena kodava za aplikacije nije bila vidljiva ili moguća. Nažalost, nova aplikacija i dalje meša ćirilicu i latinicu, ijekavicu i ekavicu, ali i jezike – srpski i jezike zemalja iz okruženja.

Kupovinu aplikacija preko Google Playa i iz Srbije najavio je premijer Srbije Ivica Dačić početkom godine, kada je srpska delegacija na najvišem nivou bila u IT poseti Americi. Tom prilikom je najavljen i dolazak AppStora, ali i poseta Stiva Balmera, koji nam dolazi 4. novembra.

Izvor: Mondo | Autor: Marko Čavić

Related Post