Google postao još pametniji, razumeće mnogo teža pitanja

Google stalno nadograđuje svoju aplikaciju pa je sada moguće glasom zatražiti i kompleksnije sadržaje. Naravno, bolje rezultate dobićete na engleskom jeziku.

Oni koji koriste glasovna pitanja i naredbe na telefonima mogu sada još bolje koristiti Googleovu aplikaciju. Naime, ove nedelje Google se pohvalio da su poboljšali mogućnosti aplikacije i da je sada moguće glasom zatražiti i kompleksnije sadržaje.

Sada Googleova veštačka inteligencija bolje razume superlative pa je moguće pitati “Koji su najveći gradovi u Teksasu” ili “What are the largest cities in Texas”. Ako pitate na engleskom bolje ćete rezultate dobiti ako tražite strane pojmove.

Samo budite strpljivi jer je moguće da ćete morati više puta da ponovite pitanje kako bi Google tačno raspoznao svaku reč vašeg pitanja.

Šef Googleovih proizvoda, Satijadžet Salgar, kaže da je njihova aplikacija sada sposobna i za kompleksnija pitanja poput “Ko je bio američki predsednik kada su Ejndželsi osvojili prvenstvo u bejzbolu”.

Google, doduše priznaje da sistem još nije savršen. Takođe, neke koncepte Google i sam otkriva da sistem nije sposoban tačno da razume i daje primer pitanja: “Ko je mama Dakote Džonson u filmu…” Rezultat će biti ime prave mame te glumice, a ne ime lika koji u određenom filmu igra određenu ulogu.

Izvor: B92.net

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 12 =