Google pravi konzolu za igranje

Prema poslednjim izveštajima Google trenutno radi na izradi konzole za video igre, kao i na pametnim satovima koji će raditi na Android operativnom sistemu.

Ovi novi proizvodi na kojima se trenutno radi bi trebalo da Googleu pomognu u uspešnijoj borbi na tržištu sa Appleom koji je već daleko odmakao sa pravljenjem televizora sledeće generacije, igračkih konzola i Apple pametnog sata.

Po nezvaniničnim informacijama internet gigant planiara da dizajnira dva proizvoda, a nakon toga barem jedan pusti u prodaju ove jeseni.

Očekuje se da će Googleov pametni sat moći da se poveže pomoću Bluetooth tehnologije sa pametnim telefonima, slično kao i Google Glass. Nosiva elektronska tehnologija je trenutno ou fokusu većine tehnoloških kompanija, za koju se smatra da je sledeća velika stvar. Samsung takođe saopštio da planira da krene u dizajniranje pametnog sata koji će raditi na Androidu.

Što se Googlea tiče, on već ima iskustava na tržištu video igara, jer broj igrica koje pokreće Android raste mnogo brže nego što je to slučaj sa onima koje su pravljene na Microsoft, Sony ili Nintendo platformama.

Vol stri Džornal je takođe izvestio, na osnovu neimenovanih izvora, da Google planira i da napravi drugu verziju uređaja Nexus Q.

Prva verzija ovog uređaja je javnosti predstavljena prošle godine, ali je pretrpela ozbiljne kritike zbog visoke cene od skoro 300 dolara, tako da ovaj uređaj praktično nije ni pušten u regularnu prodaju.

Ovaj novi Googleov pokušaj da stvori elektronski uređaj koji će raditi na Androidu će po svoj prilici biti mnogo jeftiniji i trebalo bi da mu pomogne da prodao više muzike kroz svoj servis Google play. smatraju analitičari.

Pre izvesnog vremena saopšteno je da Google sprema i novu seriju jeftinih Android pametnih telefona za tržišta u razvoju, uključujući i mesta na kojima Google planira da formira i bežične mreže.

Izvor: B92

Related Post