Google predstavlja Collections servis, sa funkcijama sličnim Pinterestu

Collections je najnoviji pokušaj kompanije Google da više korisnika privuče na Google Now platformu. Oni koji su imali priliku da isprobaju Collections primećuju da je servis sličan Pinterestu. Omogućava korisnicima da grupišu sadržaj po temama i da ga dele sa prijateljima ili sa svima. Međutim, korisnik na samom početku kreiranja naloga mora da se odluči sa kim želi da deli sadržaj, jer je to nemoguće promeniti nakon što se odluka donese.

Collections je lak za korišćenje, ali je takođe i koristan jer grupiše postove koji bi korisnicima mogli biti interesantni. Sa dizajnerske strane, Collections izgleda kao bilo koja druga Google+ stranica, a opcija za podešavanje jedne od ovih stranica se nalazi u Home meniju.

Kada je funkcionalnost Collectionsa u pitanju, korisnici imaju mogućnost da prate kolekcije za koje su zainteresovani i da primaju informacije o toj kolekciji u svom feedu. Razlog zbog koga se Google odlučio na lansiranje ovog servisa, leži u tome što su korisnici pokazali zainteresovanost za alatku koja će im omogućiti da bolje organizuju svoj sadržaj po grupama. Collections je trenutno dostupan na webu i na Androidu, ali je Google najavio da uskoro stiže i na iOS.

Izvor: Benchmark

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 10 =