Google radi na novoj Android kamera aplikaciji koja prepoznaje objekte

Prema najnovijem izveštaju koji donosi Slashgear, Google traži način da kombinuje tehnologije koje se koriste u njihovoj Goggles aplikaciji i alatki za vizuelnu pretragu u okviru standardne Google Camera aplikacije. Podrazumevana stock Android kamera će tako biti u stanju da prepozna proizvode i objekte, a potom ih i pretražuje.

Google neće samo kombinovati tehnologiju vizuelne pretrage sa aplikacijom, već takođe žele da ponude korisnicima intuitivniji način da odrede objekte. Umesto oslanjanja na algoritam ili aplikaciju, za detektovanje objekata ili teksta u okviru fotografije, aplikacija koja se testira će omogućiti korisnicima da povlače oko njihovog željenog objekta. Korišćenjem naznačenog metoda, korisnici u suštini govore aplikaciji koji objekti su važni, a takođe govore da ingoriše beznačajne objekte izvan linije.

google_cam

Tehnologija takođe povezuje informacije koje su relevantne za objekat, omogućavajući korisnicima da ih kupe ili nauče nešto o njima. Iako je ovo namenjeno pre svega smartfonima, poručuje se da će je biti moguće koristiti i na nosivim uređajima.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + 18 =