Google softverski poboljšava trajanje baterije?

Ako postoji jedan glavni problem za sve korisnike telefona, bilo da je u pitanju Android, iPhone ili Win 8, to je onda svakako trajanje baterije. Kako uređaji postaju sve moćniji baterije izgledaju sve slabije ali izgleda da je Google došao do softverskog rešenja za ovaj problem.

Džon Levi sa PocketNow dobio je priliku da testira ranu verziju nove verzije Androida.

Jedna od stvari koje su se u testu izdvojile bio je podatak da je dobio skoro 25 časova života baterije na svom Android telefonu.

„Na Androidu 4.2.1 sam tipično mogao da očekuje 4 do 6 sati korišćenja pre nego što bi došlo vreme za punjenje. Međutim, ja svoj telefon koristim dosta intenzivnije od prosečnog korisnika tako da je život moje baterije znatno kraći od onoga šta drugi mogu da očekuju. Na Androidu 4.3, bez menjanja navika, telefon je uspeo da izdrži ceo dan korišćenja, celo veče i i dalje je imao dovoljno snage do jutra. Bio sam u stanju da izvučem preko 25 časova korišćenja. To je baš impresivno“, napisao je.

Džon je novi OS testirao na Nexus 4 uređaju tako da ostaje da se vidi kako će novi Android uticati na trajanje baterije drugih modela.

Izvor: B92

Related Post