Google u decembru donosi Android 7.1 na telefone koji nisu iz Pixel serije

Google je najavio nove funkcije koje stižu sa Android 7.1 Nougat verzijom operativnog sistema. Google Pixel telefoni, koji su nedavno objavljeni, će dobiti svoju verziju Android 7.1 softvera (uključujući i Google Assistant), ali će ovo ažuriranje na kraju biti dostupno i na Nexus uređajima i drugim Android modelima. Ažuriranje se očekuje od decembra.

Najočiglednija nova funkcija, koju donosi Android 7.1, uključuje podršku za GIF-ove i animacije u okviru tastature. Google ističe da će Android tastatura biti u stanju da interaguje sa eksternim aplikacijama kako bi kreirala i primenjivala stikere, video klipove i drugi ekspresivni sadržaj. Android 7.1 takođe integriše 3D Touch-style interaktivnu alatku, koja ljudima omogućava pristup do pet sekundarnih akcija/podešavanja, kojima je moguće pristupiti direktno iz launchera.

Google ističe da će Android 7.1 Developer Preview korisnicima obezbediti sve što je potrebno da testiraju svoje aplikacije i prošire ih novim funkcijama, kao što su prečice ili animacije preko tastature. Uključeni su i SDK-ovi u novim API-jima, alatke za kreiranje i primeri, kao i emulatori za pokretanje aplikacija na podržanim uređajima.

“Radimo sa našim partnerima kako bismo Android 7.1 doneli na uređaje u ekosistemu tokom narednih meseci, tako da preporučujemo preuzimanje Android 7.1 Developer Previewa čim se on pojavi. Testirajte kompatibilnost svojih aplikacija i optimizujte ih da izgledaju najbolje”, poručuje Google.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 3 =