Google zamenjuje Gmail “inteligentnijom” verzijom?

Nešto vrlo interesantno se upravo događa na domenon Gmail.com. Google je počeo da obaveštava korisnike eksperimentalne usluge “Inbox by Gmail” da će ova usluga zameniti njihov Gmail account…

gmail

Kako piše Forbes, kada se korisnici Inboxa uloguju na svoj nalog iskoči im pop-up poruka „Hvala Vam što koristite Inbox! Kako bi bilo lakše, apdejtovali smo Gmail da vas odmah prebaci ovde“. URL jezikom, doslovno rečeno, ovo znači da je nestala web adresa inbox.google.com, i da inbox sada počiva na domenu gmail.com.

Korisnici mogu isključiti ovu opciju, ali Forbes napominje da ovo znači da Google testira Inbox da zameni poznati i široko korišćeni Gmail!

Sve je počelo pre nekoliko meseci, kada je Google opciju testirao na nekoliko korisnika, ipak, kako je odziv izgleda zadovoljavajući, “mail migracija” sada se širi na veći broj korisnika.

gmail

Čini se kako je Google spreman da zameni 11-godišnji mail servis koji koristi 900 miliona korisnika ‘inteligentnijom’ verzijom. Ipak, prilično su oprezni, jer, podsećamo, njihova Wave usluga koja je predstavljena 2012, vrlo brzo je ugašena. A, imajući u vidu kako su gmail nalozi u vezi sa svakom njihovom uslugom pa i operativnim sistemima Android, Google ne sme dopustiti greške u ovom novom koraku.

Izvor: blic.rs

Related Post