Google zgrožen iPhone uspehom!

Prvi put od kada postoji Android, prodaja telefona je opala i to značajno.

Prema istraživanju kompanije ABI Research, specijalizovane za tržište mobilnih uređaja, Android je prvi put zabeležio pad, i to značajan u poslednjem tromesečju, dok je Apple porastao za čak 90 odsto! “Google je prestravljen ovim vestima”, stoji u izveštaju Business Insidera, koji kaže da Google prvi put iPhone vidi kao “pretnju po opstanak Androida”.

“Još je zanimljivije to što se Android proizvođačima hardvera ustupa besplatno, a iOS se nalazi samo u iPhone i iPad uređajima”, navodi se na Business Insider sajtu i zaključuje da je loša situacija po Android relativan pojam, jer ako se pogleda broj prodatih uređaja, Android vodi i to glatko, sa 205 miliona, naspram 74.5 miliona prodatih iPhona.

google1

U četvrtom kvartalu 2014. godine Google je “isporučio” zajedno sa partnerima pet odsto telefona manje u odnosu na treće tromesečje 2014. godine – prodaja je sa 217 pala na 205 miliona telefona. Istovremeno, prodaja Apple uređaja je porasla sa 39 na 74.5 miliona komada, što je rast od 90 odsto. Prodaja Windows Phone uređaja porasla je sa devet miliona na skoro 11, što je rast od 19 procenata.

I dok je situacija Android – iOS, odnosno iPhone prvi put ušla u vrlo zanimljivo poglavlje, Business Insider podseća da je iPhone izbor bogatih i fensi korisnika, dok je Android izbor svih ostalih – siromašnijih, praktičnijih i manje užurbanih korisnika.

Izvor: Press Online

 

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 4 =