Hoće li pregršt novih funkcija Messenger pretvoriti u smeće?

U pitanju je poslednja faza transformacije usluge koja je prošla put od chat aplikacije na Facebooku do platforme za komunikaciju koja konkuriše Viberu i WhatsAppu.

Facebook je svoj Messenger otvorio svim razvojnim programerima, dopuštajući im da u poznatu aplikaciju dodaju funkcije koje žele.

Dosad je već razvijeno više od 40 raznih softverskih dodataka za Messenger.

fbm1

“Više od 600 miliona ljudi u svetu koristi Messenger najmanje jednom mesečno. Njegovim otvaranjem programerima možemo samo da poboljšamo uslugu”, istakao je direktor Facebooka, Mark Zuckerberg.

U Messenger je tako već moguće dodati slike s Imgura, crtane poruke s Talking Toma, prognozu vremena s Weather Channela, e-razglednice s humoristične stranice Jibjab i audio datoteke sa Sound Clipa.

fbm2

Facebook je prošle nedelje predstavio i uslugu slanja novca preko Messengera (zasad dostupnu samo u SAD), a ranije je u Messenger integrisao mogućnost glasovnih poziva (Voip).

Stručnjaci, međutim, upozoravaju da bi novim potezom Messenger mogao da postane tzv. bloatware softver tj. ogromna aplikacija koja zbog preteranog broja funkcija zauzima previše prostora, troši puno internet saobraćaja i opterećuje procesor mobilnog telefona.

Izvor: B92

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + 11 =