HTC 10 i HTC Vive bi mogli da vrate kompaniju na stazu uspeha

Ukoliko ste pratili naše vesti u prethodne dve godine, često ste mogli čitati tekstove koji govore o problemima tajvanske kompanije. HTC je prošlog meseca objavio treći uzastopni tromesečni gubitak. Kompanija je u jednom trenutku prošle godine imala tržišnu kapitalizaciju koja je vredela manje nego što su imali novca u banci, što bi u suštini značilo da je bila bezvredna.

Međutim, za kompaniju koja bi trebalo da se nalazi na izdisaju, deluju prilično dobro. Nedelju dana nakon što je predstavljen Vive VR uređaj, kompanija je otkrila HTC 10 telefon. I ono što je najznačajnije, radi se o dva izuzetna uređaja!

htc10-1

U IT svetu već vlada mišljenje da je HTC 10 telefon izuzetan komad hardvera. Telefon nije revolucionaran, ali je po svemu sudeći, svaki njegov deo ili jednak po kvalitetu sa ostalima – ili bolji. Govoreći za Forbes, HTC-ov direktor proizvoda i servisa rekao je da očekuje da Vive VR okrene kompaniju u pozitivnom smeru. Vive je po svemu sudeći već uspešan, a podaci govore da je prodat u 15.000 primeraka u prvih deset minuta prodaje.

HTC sada ima solidan bilans u banci od 1,33 milijarde dolara koji kaže da mogu čak i da izdrže još nekoliko tromesečja sa gubicima. Ipak, i HTC 10 telefon je dobio sjajne ocene u testovima na internetu, pa se većina slaže da će ova dva proizvoda spasti kompaniju.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =