HTC Bolt ozvaničen: 5,5-inčni ekran i bez 3.5 mm priključka

HTC je konačno ozvaničio danas novi telefon o kome smo slušali glasine već neko vreme. U saradnji sa mrežnim operaterom Sprint, HTC je predstavio HTC Bolt telefon koji će pod tim imenom biti dostupan na američkom tržištu. Očekuje se da ponese ime HTC 10 evo kada bude dostupan na ostalim svetskim tržištima.

Telefon ima kućište od aluminijuma, dizajn je “pozajmljen” od HTC 10 modela, ali se ipak odlikuje većim 5,5-inčnim Super LCD-3 ekranom QHD rezolucije kao i Android 7.0 Nougat operativnim sistemom. Telefon je otporan na prašinu i vodu, a treba odmah istaći da je ovo prvi HTC telefon koji odbacuje 3.5 mm priključak za slušalice.

Ispod haube se nalazi Snapdragon 810 procesor, 3 GB RAM i 32 GB interne memorije, a ističe se i Type-C port koji podržava Quick Charge 2.0 punjenje za bateriju kapaciteta 3200mAh. HTC uz ovaj telefon daje par BoomSound Adaptive Audio slušalica koje mogu da se priključe na USB Type-C port, a na poleđini se nalazi skener otiska prstiju. Takođe ćemo istaći da telefon na poleđini ima kameru od 16 megapiksela sa Phase Detection autofokusom i optičkom stabilizacijom slike, dok se sa prednje strane nalazi kamera od 8 megapiksela.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + 2 =