HTC ponovo “u minusu”

HTC je objavio poslovne rezultate za prvi poslovni kvartal 2014. godine. Kompanija je zabeležila drugi kvartal gubitaka u istoriji, od oko 62 miliona američkih dolara. Prihodi su pali 22,6 odsto na milijardu američkih dolara.

Ipak, u HTC-u napominju danije sve tako crno, jer su prvi put u 28 meseci uzastopnih padova prihoda konačno ostvarili porast od 2,16 odsto u martu.

Njihova nova perjanica HTC One (M8) je u tom mesecu u prodaji bila svega nedelju dana ali ne i kod vodećih mobilnih operatera.

Kompanija očekuje da će ostvariti profit u drugom poslovnom kvartalu ove godine uz sveže predstavljeni uređaj.

Osim tog skupljeg modela, kompanija je proteklih meseci predstavila i niz jeftinijih modela, kojima planira da poveća broj kupaca iz zemalja u razvoju.

Kompanija je inače nakon teških gubitaka završila “u plusu” u poslednjem kvartalu 2013. godine, ali su ti profiti bili ostvareni zbog prodaje udela u Beats Audio.

Mnogi analitičari smatraju da HTC mora da nastavi s agresivnim marketingom i potrošnjom u tom smislu ako želi da ostvari opipljive rezultate pred žestokom konkurencijom. HTC: “Galaxy S5 je komad jeftine plastike”

Izvor: B92

Related Post