Huawei Honor Magic ozvaničen: zaobljeno telo, dve kamere na poleđini

Huawei je predstavio najnoviji telefon i verovatno svoj najzaobljeniji model do sada – Honor Magic. Telefon ima glatke i zaobljene ivice, ali i hardver iz gornjeg tržišnog segmenta. Uređaj je tanak 7,8 milimetara, težak je 145 grama i dostupan je u Golden Black i Porcelain White verzijama.

Huawei Honor Magic ima 5.09-inčni AMOLED displej, sa QHD (577 ppi) rezolucijom. Na poleđini telefona nalaze se dve 12MP kamere (u boji + monohromna) sa f/2.2 blendom, dok je s prednje strane smeštena 8MP kamera (f/2.0).

Honor Magic pokreće Kirin 950 osmojezgarni procesor, koji doduše ima nešto slabiji GPU, pa čipset ne može da podržava 4K 2160p video snimanje. Tu je i 4GB RAM-a i 64GB interne memorije. Baterija telefona je kapaciteta 2900mAh, a može da se napuni do 90% za pola sata.

Telefon odlikuje i Android 6.0 sa Honor Magic Live OS-om, a njegov deo je DeepThink – digitalni asistent koji kolaborira sa FaceCode-om. Ovo koristi infracrvenu kameru kako bi prepoznao oči korisnika. U Home taster je implementiran senzor otiska prsta. Telefon ima i dual-SIM podršku.

Huawei Honor Magic je već dostupan za prednaručivanje u Kini, a na teritoriji Evrope će imati cenu od 500 evra.

 

Izvor: benchmark.rs

Related Post