Huawei predviđa da 2020. godine dolaze “supermobilni telefoni”

Ako vam se čini da inflacija novih verzija pametnih telefona najvećih proizvođača veoma liči na prethodne modele, možda treba da pričekate još koju godinu do nove velike generacije pametnih telefona.

Kineski tehnološki div Huawei previđa da ćemo 2020. godine dobiti supermobilni telefon, naslednika smartphonea. Supermobilni bi trebalo da bude kulminacija digitalne inteligencije.

– Taj supermobilni će transformisati čovekovu percepciju, pojačavaće naše iskustvo i imati takvu inteligenciju koja će ljudima omogućavati veće iskorake. Povezivaće se sa svetom, ali biće i međupovezan s napretkom u boljoj upotrebi velikih baza podataka, računanju u oblaku i povezanosti svih stvari s internetom – vizionarski poručuje Shao Yang, Huaweijev predsednik strateškog marketinga na Huawei Inovacijskom danu u Singapuru.

On tvrdi da tehnološki razvoj oponaša razvoj prirode, koja se menja ciklično. Yang ističe da je otkrio da se ciklusi mogu primetiti i u razvoju smartphonea, od Motorolinih iskoraka s višenamenskim preklopnim telefonom iz 1995. do Appleovog prvog iPhonea 2007. godine. Sada Yang predviđa da će 12 godina nakon prvog iPhonea svet dobiti supermobilni.

Huawei je veliki proizvođač mobilnih telefona i ulaže u razvoj mobilne tehnologije u više smerova, uključujući i razvoj interaktivnosti, virtualne stvarnosti, svestranijih senzora, big data analize i šire. Tehnologija je već dosta zakoračila i u automobile, kuće i druge tradicionalne sfere u kojima se krećemo.

Izvor: B92.net

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + three =