Huawei razvija sopstveni GPU i flash memorijske čipove?

Huawei trenutno oprema većinu svojih telefona sopstvenim Kirin čipovima, koje kompanija sama dizajnira. Sada novi izveštaji sugerišu da da bi kineska kompanija (koja je i treći najveći proizvođač smartfona na svetu) mogla početi da kreira sopstveni GPU i flash memorijske čipove.

Kirin čipovi trenutno koriste ARM-ov Mali GPU čip, a velike nade se ulažu u to da će Huawei biti u stanju da bolje optimizuje sopstveni GPU dizajn koji će biti implementiran u Kirin SoC. Ovo bi moglo dovesti do poboljšanih perormansi kompanijinih telefona. Kada su flash memorijski čipovi u pitanju, spekuliše se da će Huawei dizajnirati ovu hardversku komponentu, a potom će se udružiti sa nekim od vodećih proizvođača (kao što su SK Hynix, Samsung ili Micron Technology) kako bi je proizveo.

Huawei

Glasine ne pominju vremenski okvir u kome bi Huawei mogao predstaviti novi KirinOS, sopstveni GPU ili flash memorijski čip. Prema svemu sudeći, kompanijin naredni vrhunski telefon će biti Huawei P9, koji se neće pojaviti pre marta i on neće implementirati nove tehnologije.

Izvor: B92.net

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × five =