Huawei želi pametni sat sa Tizen platformom

I dok su iOS i Android operativni sistem dominantni na tržištu telefona, kada su u pitanju nosivi uređaji, proizvođači su i dalje prilično slobodni u izboru platforme. Mogu da idu ka Google-ovoj Android Wear platformi, da stvore svoju platformu, ali je tu i Tizen operativni sistem koji je Samsung usvojio kod većine svojih nosivih uređaja. Međutim, izgleda da Samsung više neće biti jedini u ovoj ideji jer glasine govore da mu se pridružuje Huawei.

Kako se navodi u najnovijim izveštajima, Huawei radi na pametnom satu baziranom na Tizen platformi, a imajući u vidu da je Huawei jedan od najranijih partnera Tizen projekta, vest svakako ima smisla. Očigledno je da Huawei nije previše oduševljen Google-ovom Android Wear platformom, a to je između ostalog i zbog toga zato što Google ne dozvoljava previše prilagođavanja platforme za pametne satove, pa je Tizen dobra alternativa.

Za sada nema informacija kada bi Huawei Tizen pametni sat mogao da bude objavljen, ali se tako nešto u najrealnijem slučaju očekuje sledeće godine.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × three =